Karlo Tabaghua was duidelijk niet uit het Zweedse Stockholm gekomen om zich te meten met de technische kwaliteiten van Ayoub Nefzi. De IBF Continental-kampioen in het licht middengewicht pakte de uitdaging aan en acht ronden lang had ref Van Imschoot de handen vol om de vechtersbazen uit mekaar te halen. Vasthouden, trekken, duwen, alles behalve boksen. Op een moment rolden beide boksers over het canvas. Uiteindelijk oordeelden twee refs dat Ayoub de betere was geweest in het straatgevecht, zodat de Tunesische Belg met een zeer gevleide puntenzege naar Ghana kan afreizen. Daar zal hij op 29 november veel beter moeten doen in de kamp om de IBF Intercontinental-titel te veroveren ten koste van de plaatselijke vedette Joshua Okine (33 kampen, 28 gewonnen en 17 met ko).
Vooraf plaatsten de neofieten Vango Tsirimokos (Genk) en Mouhamed Sder (Bergen) zich voor de finale van de Trofee Jean-Pierre Coopman. Na boeiende en hoogstaande kampen ten koste van respectievelijk Andrei Grigorian (Antwerpen) en Jean-Pierre Habimana.
Laurens Steen, fel aangemoedigd door zijn fans, overleefde een tank-aanval van Mike Mannaerts, een beperkte bokser met meer wilskracht dan kunde. De Oostendenaar nam de vier ronden voor zijn rekening, maar Mannaerts pakte alles binnen wat Steen nochtans in volle kracht naar hem gooide.