Google+ BOXE FROM BELGIUM: Miskirtchian verdedigt Europese bokstitel tegen Italiaan Dieli Google+

mardi 16 avril 2013

Miskirtchian verdedigt Europese bokstitel tegen Italiaan Dieli


Bron: Belga

Alex Miskirtchian zet op vrijdag 21 juni zijn Europese bokstitel bij de vedergewichten (55,338-57,152 kg) voor de derde keer op het spel. Hij doet dat in de Spiroudôme van Charleroi tegen de Italiaan Davide Dieli, kampioen van zijn land en van de Europese Unie, meldt zijn manager Alain Vanackere vandaag.
"Het contract werd gisterenavond ondertekend", aldus Vanackere. "Ik ben er best fier op, want het is niet makkelijk om een Italiaan uit zijn land te lokken. Maar Dieli had weinig keus. Het beste opstapje naar een wereldtitel is nog altijd de Europese titel en die moet hij hier komen zoeken. Alex zal hem niet zomaar afstaan. Als hij wint, wordt hij eerste uitdager voor de IBF-titel en kunnen we in oktober in Brussel de halve finale van een wereldkampioenschap organiseren."

De 27-jarige Miskirtchian werd op 30 september 2011 in Charleville-Mézières Europees kampioen door de Fransman Sofiane Takoucht te verslaan. Hij heeft 22 zeges, waarvan acht met KO, een onbesliste kamp en twee nederlagen op zijn palmares. Dieli, 33 jaar, staat met twaalf zeges en drie nederlagen achter zijn naam.

Aucun commentaire :

Enregistrer un commentaire