Hedi Slimane zal ook zaterdag alle zeilen bijzetten om zijn palmares gaaf te houden en te behoeden van een nederlaag of een knock-out.
Door de Langemarkse revue heeft de organisatie van het tweede boksgala, op het laatste moment moeten uitkijken naar een andere locatie voor dit boksevenement "Boksgala II Langemark". Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 25 januari in het Sportcentrum van Langemark, gelegen Boezingestraat 51a te 8920 Langemark, (dus niet in Sporthal 'Den Tap'). De deuren zwaaien open om 18u30 en het boksgala neemt een aanvang om 19u15.
Weging

‘Ook de locatie van de weging is veranderd. Deze zal eveneens plaatsvinden op zaterdag 25 januari om 16u30, in het Sportcentrum zelf (bokszaal), Boezingestraat 51a te 8920 Langemark en niet in zaal Munchenhof zoals eerder aangekondigd. Dit zowel voor de profs, als de amateurs’, onderstreept organisator Filip Vanmoerkerke, voorzitter van Boxingclub Lichtervelde.

De organisatoren hopen voor hun tweede editie minstens evenveel boksliefhebbers over de vloer te krijgen dan bij hun debuutorganisatie. ‘Toen kwamen er een 500-tal toeschouwers opdagen. Het zou leuk zijn moesten we dat cijfer kunnen overtreffen, maar met 500 aanwezigen zullen we zeker niet vies rondlopen’, lacht Filip Vanmoerkerke.
De organisatoren geven wel nog mee dat ze in de toekomst overwegen om hun boksgala halfweg december te programmeren. Januari is geen al te ideale maand om dergelijk gebeuren op het getouw te zetten, want de mensen kunnen toch maar eenmaal een euro uitgeven en met net de kostelijke eindejaarperiode achter de rug, is het voor tal van mensen misschien een zware financiële dobber. Vandaar dat we ook de toegangsprijzen heel democratisch hebben gehouden. Kaarten kosten 15 euro voor een staanplaats en 20 euro voor een zitplaats. De zitplaatsen zijn echter beperkt. Wie zich een VIP-kaart wil aanschaffen, betaald 65 euro. Die moeten vooraf besteld worden.
Dertien kampen
Op het menu staan twee profkampen, tien amateurkampen, alsook één demokamp. En met deze demokamp gaat het “Boksgala II “ in Langemark van start. Dit gevecht wordt betwist tussen twee boksers van BC Lichtervelde: De Coster Charles (geboren 2002) vs Baert Arne (geboren 2000).

Volgende amateurkampen worden het publiek nog geserveerd: Vandenberghe Keandro (BC Lichtervelde) versus Delcourt Lucas (Frankrijk); Sabbe Valerie (BC Lichtervelde) versus De Bock Silvie (BC Sint-Niklaas); De Coster Florence (BC Lichtervelde) versus Speter Andrea (Frankrijk); Latré Dietmar (BC Lichtervelde) versus William Thomas (BC Respect); Ameye Miguel (BC Lichtervelde) versus Techel Giovanni (BC Capitol Gent). Giovanni speelt zoveel als een thuiswedstrijd want hij woont in Poperinge.
Treden verder in de categorie amateurkampen nog aan: Rondelez Bram (BC Lichtervelde) versus Duquesnoy Aurelien (Box Team Jean-Pierre); Vermeersch Carli (BC Lichtervelde) versus Kouter David (Box Team Jean-Pierre); Haelewyn Cisse (BC Lichtervelde) vs Cuneyt Nerovali (BAB Simeon Brussel); Lowyck Nathan (BC Flandria Oostende) vs Osei Yimma (BC Kingscobra Brugge); Durong Stefaan (BC Flandria Oostende) vs Teetaert Jordi (BC Kingscobra Brugge) en Banasiak Rafal (BC Flandria Oostende) tegen Abasyan Manvel (Box Team Jean-Pierre).

Hoofdmoot van de avond zijn uiteraard de twee Elitekampen. De eerste eliteboksers die de boksring zullen betreden zijn Hedi Slimani (agent Filiep Tampere). Hij neemt het op tegen Barry Groeteman (agent Michel Van Halderen Nederland). Hedi won 14 waarvan acht met KO, van zijn 16 geleverde kampen. Hij verloor twee keer op punten, maar hij werd nog nooit knock-out geslagen.
Valerie Sabbe die beloofde er alles te zullen aan doen opdat haar opponente: Silvie De Bock (Sint-Niklaas) met lege handen zou moeten huiswaarts keren.
De laatste profkamp van de avond gaat tussen Oliver James (agent Filiep Tampere), die in de ring Torres Saurez Carlos (agent Damien), van antwoord moet dienen.

Kaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen in De Boksneuze, gelegen op het Stationsplein in Lichtervelde, café Breughelhof in Bikschote, café Sint-Christophe in Ieper en bij Harley-Davidson West-Flanders in Roeselare, gelegen Kachtemsestraat.
Meer informatie is te bekomen bij: voorzitter Filip Vanmoerkerke (0475 81 92 99), secretaris Ludwig Depoorter ( 0478 53 00 10) of bij trainer-manager Filiep Tampere (0475 34 02 98). 

Bron: Het Nieuwsblad