Google+ BOXE FROM BELGIUM: Elfi Philips (20) maakt indruk, Bilal Laggoune te makkelijk Google+

mardi 17 décembre 2013

Elfi Philips (20) maakt indruk, Bilal Laggoune te makkelijk

              
           Elfi Philips (rechts) bestookte haar Kroatische tegenstandster met een slagenregen.

Overdaad schaadt. Twee boksgala’s op evenveel avonden en amper 15 km van mekaar, het is geen voorbeeld van overleg. De organisatoren van Aalst (vrijdag) en Pamel-Roosdaal (zaterdag) hengelden in dezelfde vijver.
Ezzedine Laggoune en Vince Van den Heede vingen in Pamel de vetste vis. Vol huis in Het Belleheide Center met 1.200 aanwezigen, waarvan pakweg een derde VIP’s aan rijk gevulde tafels.
Ander verhaal voor Patrick Van de Meerssche in Aalst. Amper een goede vijfduizend kijkers en een forse financiële kater voor de organisator van showavonden. ‘Eén keer en nooit meer’, was dan ook zijn reactie na nochtans een geslaagde boksavond met Delfine Persoon en haar drie wereldtitels als hoogtepunt.
Het verschil? In Pamel kwamen de absolute plaatselijke lievelingen Bilal Laggoune en Elfi Philips in de ring en lokte de combinatie van Engels boksen met Thai en andere gevechtssporten ook heel wat belangstellenden-beoefenaars. En dat werkt dus.
Want op uitzondering van de knappe prestatie van Elfi Philips (20) tegen de Kroatische debutante Antonela Begonja (20) was de vis wel vet, maar de soep erg mager. De klasrijke en hard slaande Ryad Merhy had zoals voorspeld geen zes ronden nodig. Nog geen drie volstonden. Hij verdient beter dan opgewarmde kost als Toni Visic, die halfweg de derde ronde op een slag in de hartstreek ging liggen.
Zelfde verhaal voor Bilal Laggoune. Josip Jalusic startte alsof het een kamp over maar één minuut ging, maar legde zich bij de eerste rake klap van de ondanks alles als een wereldkampioen bejubelde Bilal op het canvas.
Ismaïl Abdoul bokste zoals steeds: goed verdedigen en met flitsen proberen de tegenstander pijn te doen. Maar het is bekend, punch heeft de Gentenaar niet. Dus bleef Drazen Ordulj zes ronden overeind en won Ismaïl op z’n 37ste zijn 51ste kamp op 80 gebokste. Ongeschonden en fysiek sterk, mag hij hopen op zijn streefdoel: 100 keer in de ring.
Elfi bevestigde al het goede dat er in haar zit. Niet tegen een meisje dat even wat euro’s kwam vangen. Neen, een waardige tegenstandster met een harde punch en goede fysiek, maar die niet opgewassen was tegen de slagenregen en de zware druk die Elfi zes ronden lang op haar zette. Na afloop tilde Antonella Begonja uit Kroatië (zal heus wel doorbreken) Elfi in de lucht en barstte de zaal uit haar voegen.

Aucun commentaire :

Enregistrer un commentaire