Google+ BOXE FROM BELGIUM: Sasha Yengoyan: Opmars naar EBU-titel Google+

jeudi 26 décembre 2013

Sasha Yengoyan: Opmars naar EBU-titel

Morgen staat in het plaatselijk Sportcentrum De Krekel in Izegem de klassieke kerstmeeting op het programma. Met Sasha Yengoyan - Igor Faniyan (Oekraïne) als hoofdkamp en de terugkeer van ‘verloren zoon’ Kobe Vandekerkhove naar de West-Vlaamse thuishaven.
Als toetje krijgt de boksliefhebber de tweede editie van de Wisseltrofee Jean-Pierre Coopman. Een strijd tussen vier beginnende profboksers in het middengewicht.
Sasha Yengoyan (28), de intussen in het Gentse en omgeving erg populaire ko-specialist, heeft zich als doel een EBU-titel gesteld en met 18 ko-zeges in 27 gewonnen kampen is hij stilaan een ‘te mijden’ tegenstander voor veel
boksers uit het licht middengewicht geworden. In Izegem bekamp Sasha, de nummer één op de ranking van de EE-EU, de nummer vijf. Met veertien zeges, waarvan zeven met ko, en vijf verlies-kampen, lijkt deze 24-jarige nummer 3 van zijn land niet meteen een hapklare brok.
‘Mij maakt het niet uit wie ik voor de vuisten krijg’, aldus de strijdlustige en enorm ambitieuze Sasha. ‘Ik heb het volste vertrouwen in mijn manager Eddy Huughe en als je zegt dat je Europees kampioen wil worden, dan moet je ook moeilijke tegenstanders in de ogen durven kijken.’
‘Sinds kort is er naast Deplasco, de sponsor van het eerste uur, die de opmars van Sasha mogelijk heeft gemaakt, een nieuwe bij gekomen’, aldus Huughe. ‘Het contract met Blue Water geeft ons financieel de mogelijkheid om nu ook eens in het buitenland te gaan trainen en sparren. Allemaal met het oog op die grote kans om misschien in maart al op het Gentsboksgala voor de EBU-titel te kunnen boksen.’
Na het afhaken van Luc Joye, kwam de organisatie van Izegem in handen van Rudi Compernol en Claude Van den Heede. En al blijft de 88ste meeting geschoeid op de intussen klassieke leest, vorige meeting in Izegem kwam er de Wisseltrofee Jean-Pierre Coopman voor elite-boksers bij. Op de Allerheiligenmeeting alvast een succes. Deze keer een voor middengewichten, met vier evenwaardige boksers.
PROGRAMMA (eerste gong 17 uur)6x3 Sheldon Moore-Sergei Melis (Estland)4x3 Andrei Grigorian-Farid Hakim6x3 Kobe Vandekerkhove-Ivan Gruynuck (Oekraïne)8x3 Sasha Yengoyan-Igor Faniyan (Oekraïne)Wisseltrofee Coopman met: James Hagenimana, Houssain Ghulian, Mohammed Sidi Slimani en Cherig Benchadi (Frankrijk).Ticket tussen 18 en 30 euro te koop in café Sportief, Meensesteenweg in Izegem (tel. 051/30.01.25) en online via website www.izegemboks.be.

Aucun commentaire :

Enregistrer un commentaire