Google+ BOXE FROM BELGIUM: Alex Miskirtchian geeft Europese titel op om voor wereldtitel te gaan Google+

mardi 13 août 2013

Alex Miskirtchian geeft Europese titel op om voor wereldtitel te gaan

De Europese titelkamp bij de vedergewichten tussen Alex Miskirtchian en de Italiaan Davide Dieli gaat niet door. Dat deelde Alain Vanackère, manager van Miskirtchian, mee. De 27-jarige Belg van Armeense origine geeft zijn Europese titel op om voor de IBF-wereldtitel te gaan.
De kamp tussen Miskirtchian en Dieli zou oorspronkelijk al op 21 juni in Saint-Servais plaatsvinden, maar Miskirtchian moest toen geblesseerd afzeggen, waarna het gevecht tot 5 oktober uitgesteld werd. Inmiddels kreeg Vanackère van de International Boxing Federation echter het bericht dat zijn bokser naar de tweede plaats op de ranking opgeklommen is, net voor de Australiër Billy Dib. Die twee mogen het nu tegen elkaar opnemen om te bepalen wie de officiële uitdager van de Russische IBF-wereldkampioen Evgeny Gradovich wordt.

"We zijn al onderhandelingen gestart om dat gevecht op 5 oktober in Andenne te laten plaatsvinden", meldde Alain Vanackère. "Vóór de achttiende van deze maand moet er een akkoord zijn. Anders wordt de kamp geveild en tegen de Amerikaanse organisatoren zijn onze kansen klein."

Billy 'The Kid' Dib, heeft 36 zeges, waarvan 21 met KO, 2 nederlagen en 1 onbesliste kamp op zijn palmares staan. Miskirtchian won 23 keer, waavan 9 keer voor de limiet, verloor 2 keer en kampte 1 keer gelijk. Allebei zijn ze 27 jaar oud. 

Source De Morgen

Aucun commentaire :

Enregistrer un commentaire